• Wat is Balayage?

Laten we beginnen met de basis. Balayage is een highlight-techniek die in de jaren zeventig door Franse coloristen werd gecreëerd. In het Frans betekent het woord ‘balayage’ vegen. In plaats van traditionele foiling of cap-technieken is balayage een techniek uit de vrije hand. Het maakt niet uit hoe lang je haar is, deze highlight-techniek kan op iedereen worden gebruikt. Het hele doel van balayage-highlights is om je natuurlijk uitziend ‘sun-kissed’ haar te geven.

  • Hoe wordt Balayage aangebracht?

Balayage wordt met de vrije hand gedaan in plaats van het gebruik van hulpmiddelen zoals folie en caps die vaak worden gebruikt tijdens andere highlighttechnieken. Dat betekent dat de kleur met de hand op een persoon wordt aangebracht. Time Out Kappers werken met de beste kleurexperts om voor jou de beste keuze te maken.

  • Wat is het verschil met Highlights?

De balayage-techniek verschilt van andere hightlighttechnieken, zoals ombré of traditionele highlights, omdat het de kleurexpert van Time Out Kappers meer vrijheid geeft om de kleur toe te passen waar hij/zij dat nodig acht. Met folies krijg je een zeer uniforme afwerking, terwijl met balayage het resultaat natuurlijker is. Hierdoor kan onze kleurexpert de kleur ook toepassen op specifieke gebieden.

  • Hoe lang duurt een behandeling?

Je kunt rekening houden met een behandeling van 1,5 tot 2 uur. Echter kan het ook langer duren, dit hangt af van de wensen en de bestaande kleur op dat moment.

  • Hoe onderhoud ik mijn balayage?

Het mooie van balayage is dat het heel natuurlijk groeit. Zoals met elke kleurbehandeling is het ook belangrijk om de juiste verzorging toe te passen, zoals een shampoo en conditioner van bijvoorbeeld L’Oréal Professionel of Kérastase.